петак, 14. децембар 2018.

Радојичић: Због снежних падавина, све комуналне службе 24 сата на терену

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић председавао је данас седници Штаба за ванредне ситуације у Скупшини Града Београда, на којој се разговарало о спремности и мерама које ће се предузети поводом снежних падавина. Седници су присуствовали председник Скупштине Београда Никола
Никодијевић и помоћник градоначелника Андреја Младеновић, као и представници градских секретаријата, комуналних предузећа и Министарства унутрашњих послова.

Радојичић је рекао да су улице третиране и пре падавина, као и да су екипе распоређене на терену.

– Више од 120 камиона је напуњено сољу и посипање је увелико почело. Од данас, више од 1.600 радника и 300 возила ће на београдским улицама, у све три смене, водити рачуна да Београд функционише најбоље могуће – рекао је градоначелник.

Током седнице Штаба за ванредне ситуације, сарадници су обавестили градоначелника да су комуналне службе спремне и координисане, с обзиром на то да се током викенда очекује више од 30 центиметара снега.

Градоначелник је истакао да ће распоредити своје сараднике на свим важним  пунктовима, да ће се ујутру редовно проверавати стање на кључним локацијама и да у сваком тренутку морамо бити сигурни да систем функционише. 

– Београд јесте спреман, али морамо бити реални. С обзиром на количину падавина, проблеми се могу очекивати, посебно у саобраћају, који ће бити отежан јер ће снег падати и у шпицу. Због тога апелујем на грађане да буду стрпљиви, а на возаче да предност у кретању дају возилима комуналних служби, како би све активности на време биле урађене – каже Радојичић.